SMU Ziemassvētku gadatirgus “Rīga Plaza”

10. decembrī plkst. 12.00, modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” tika atklāts Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgus, ko rīkoja Biznesa Izglītības biedrība “Junior Achievement – Young Enterprise Latvija” (JAL) sadarbībā ar SMU programmas atbalstītāju Baltijas valstīs – Swedbank. Gadatirgus bija pirmais nopietnais pārbaudījums skolēniem, kuri šogad dibinājuši savus uzņēmumus.

page page2

Šo gadatirgu apmeklēja vairāk nekā 2500 interesenti, kuri izmantoja iespēju iegādāties radošas dāvanas Ziemassvētkos, kā arī smēlās radošas idejas no jaunjiem uzņēmējiem.

Tirdziņa laikā skolēnu ražotos produktus vērtēja ne tikai pircēji, bet arī žūrijas komisija – uzņēmēji un programmas atbalstītāji. Ziemassvētku gada tirgū piedalījās 160 firmas no visas Latvijas , to skaitā 20 firmas no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas. 16 labākie uzņēmumi ieguva tiesības piedalīties starptautiskajā Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgū, kas nākamā gada martā pulcēs topošos uzņēmējus no 20 valstīm. Šo iespēju nopelnīja „Eco Glass” (Jelgavas Spīdolas ģimnāzija) – interjera priekšmeti no kausētām stikla granulām, kurā darbojas – Elīza Barkāne, Dārta Apsīte un Liāna Mihailova, kā arī nopelnīja  divas nominācijas – labākais pārdošanas uzņēmums  un  inovatīvākais uzņēmums.

Apsveicam mūsu skolas meitenes  un novēlam veiksmi starptautiskajā Skolu Mācību uzņēmuma gadatirgū.

Rakstu sagatavoja : Signe Eglīte, Artūrs Liflands.

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.