Mūsu skolēni Dzejas dienu pasākumā pilsētā.

20110923201726-IMG_2179p_zemgales_vacelite_dzeja_pieskariens_gramatas_atversana_kn_230911

Piektdien,  23.septembrī, plkst. 18:00 Jelgavas kultūras nama Mazajā zālē notika Jelgavas Latviešu biedrības (JLB) dzejas kulba „Pieskāriens” veidotā piektā dzejas almanaha „Zemgales vācelīte 2011” atvēršanas svētki, uz kuru tika aicināts ikviens. Kā arī norisinājās Dzejas diena, kuras tēma bija „Dzeja, nepadodies!”.

Bija iespēja klausīties Jelgavas Spīdolas ģimnāzījas skolēnus, kas bija izvirzīti finālam no skolas un pēc tam no pilsētas kā labākie dzejnieki. Šie cilvēki piedalījās pašsacerētiem dzejoļiem. Sveicam Elīnu Grantiņu (10.kom.), Dārtu Apsīti (11.kom.) (skolotāja Antra Latiša), Karīnu Tereščenko (10.v) un Zani Saviču (10.v) (skolotāja Biruta Kamša).

Dzejas dienas iesākās ar to, ka zālē aicināja jaunākās grupas dalībniekus (5.-7. klase), pēc tam tika aicināti  dalībnieki no 8. – 9. klasēm. Pēc šīm abām grupām sekoja vecākās grupa (10. – 12. klase), kurā pārliecinoši labākie dzejnieki bija no Jelgavas Spīdolas ģimnāzījas. Šajā grupā bija 5 dalībnieces, no kurām 4 bija no Jelgavas Spīdolas ģimnāzījas – Elīna Grantiņa, Dārta Apsīte, un Karīna Tereščenko, Zane Saviča .
Pēc tam, kad visi dzejnieki bija deklamējuši savu dzeju, finālistus apbalvoja ar ielūgumiem uz Argentīnas ģitāru kvartetu, kas notiks kultūras namā 30. oktobrī.

Vakars turpinājās ar vairāku dzejnieku runām un apbalvošanu. Kā arī tika prezentēta jaunais almanahs „Zemgales Vācelīte”, kurā bija publicēta 66 dzejnieku lirika. Bija arī laureāti, kas bija iekļuvuši šajā grāmatā jau piekto reizi (tas ir jau no pašiem pirmsākumiem). Dzejas dienas norisinās jau piekto gadu pēc kārtas.

Dzejas dienas pasākuma beigās tika atskaņota dzejnieku himna.

Šis pasākums bija ļoti jauks un cilvēkiem patika klausīties jaunajos dzejniekos, it sevišķi jauniešos no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas. Dzejas dienu  nobeigumā visi cilvēki, kas sēdēja auditorijā,  bija ļoti saviļņoti un emocionāli uzlādēti, jo dzejnieki ar savu dzeju patiesi var uzburt patīkamu atmosfēru un cilvēkos raisīt patīkamas sajūtas.

Sagatavoja Pēteris Emīls Masteiko un Andris Patmalnieks

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.