Apsveicam labāko Latvijas SMU (skolēnu mācību uzņēmumu)

146 Mūsu skolas  11.kom klases skolnieces  Marija Ručevska un Lauma Gulbe (SMU «GoHappy»  )  uzvarējušas šī gada Nacionālajā skolēnu mācību uzņēmumu konkursa finālā. Līdz ar to viņām būs iespēja pārstāvēt Latviju Eiropas skolēnu mācību uzņēmumu finālā augustā Norvēģijā, kur viņas varēs nest un popularizēt tālāk savu ideju – velosipēdu aksesuāru ražošanu.

Konkursu organizē biznesa izglītības biedrības «Junior Achievement-Latvija» (JAL) un Skolēnu mācību uzņēmumu programmas atbalstītājs Baltijas valstīs – «Swedbank. Lielajā finālā piedalījās 17 SMU no visas Latvijas, pulcējot vairāk nekā 60 skolēnus un viņu biznesa konsultantus – skolotājus. Fināla laikā konkursantu darbību un biznesa idejas vērtēja žūrija. Katram SMU bija jāprezentē savas biznesa idejas ilgtspēja un tālākās darbības perspektīvas. Žūrija vērtēja arī SMU izstādes stendus, mārketinga aktivitātes, prasmi pārdot un prezentēt savu produkciju vai pakalpojumu. Noslēgumā SMU dalībniekiem tika organizētas individuālās paneļintervijas.

«Biznesa ideja mums radās krietni vien pirms SMU dibināšanas. Iedvesmu smēlāmies no Holandes iedzīvotāju piekoptā dzīvesveida, proti, pārvietošanos ar velosipēdiem, nevis automašīnām. Pēc šī ceļojuma sapratām, ka savu biznesa ideju vēlāmies saistīt tieši ar velosipēdiem,» stāsta M.Ručevska, kura ir direktore daudzsološajā uzņēmumā.

«Tā arī radās šī ideja – velosipēdu sēdekļu cepurītes, kuras mēs ne tikai vēlāmies pārdot, bet arī šādā veidā popularizēt riteņbraukšanu jauniešu un cita gadagājuma cilvēku vidū. Dalība SMU ir bijusi nepārspējama un vienreizēja iespēja ieskatīties savā nākotnē, saprast, kā darbojas biznesa pasaule un tirgus, kādi ir labas firmas noslēpumi un veiksmes atslēgas. Šī iespēja noteikti atsauksies mūsu nākotnes plānos, un tad mēs ar lepnumu varēsim teikt, cik veiksmīgs bija SMU «GoHappy», bet, kas zina – varbūt nemaz pagātnes forma nebūs nepieciešama!»

Biznesa augstskola «Turība» uzvarētāju komandai dāvāja iespēju bez maksas studēt augstskolā, izvēloties sev vēlamo studiju programmu.

(no http://www.jelgavnieki.lv/?l=10&act=4&art=21607&lnk_src=popular)

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.