Ēnu diena!

16. februārī Latvijā notiks Ēnu diena. Junior Achievement – Latvija (JAL) sadarbībā ar SEB banku oficiāli ir atklājusi pieteikšanos Ēnu dienai.  Pieteikšanos var veikt mājas lapā www.enudiena.lv. Ja vēlas ēnot Jelgavā, tad ar «ēnojamo» sarakstu skolēni var iepazīties Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldes mājas lapā www.sib.jelgava.lv sadaļā «Jaunieši», apakšsadaļā «Karjeras nedēļa 2011».

Junior Achievement – Latvija (JAL) sadarbībā ar SEB banku oficiāli ir atklājusi pieteikšanos Ēnu dienai, kura notiks šī gada 16. februārī.  Pieteikšanos var veikt mājas lapā www.enudiena.lv.

Visi skolēni, kuri būs pieteikušies www.enudiena.v kādā no ēnu devēju piedāvātajām vakancēm un tiks apstiprināti, 16. februārī varēs sekot līdzi savas izvēlētās profesijas ēnu devēja ikdienas gaitām.

Pieteikšanās Ēnu dienai ir process, kurā konkursa kārtībā tiek atlasīti atbilstošākie skolēni ēnu devēju pārstāvēto profesiju amatiem. Bieži vien uz vienu ēnu devēja darba vietu piesakās vairāki desmiti skolēnu, tāpēc ir ļoti svarīgi pieteikšanos ēnu devējiem un ēnām veikt pēc iespējas ātrāk. Šogad uzņēmumi un organizācijas varēs pieteikties līdz 8. februārim, bet skolēni – līdz 10. februārim.

Šī ir jau vienpadsmitā reize, kad Junior Achievement – Latvija rīko Ēnu dienu Latvijā – skolēnu, viņu vecāku, skolotāju un dažādu nozaru profesionāļu iemīļotu un gaidītu izglītojošu  pasākumu, kura uzdevums ir iedvesmot skolēnus, lai viņi uzdrīkstas un grib vairāk sasniegt savā dzīvē.

Biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Latvija izpilddirektore, Jana Jakovļeva:„Mēs ticam, ka tikšanās ar veiksmīgiem un uz sasniegumiem motivētiem uzņēmējiem, nozaru ekspertiem un valsts iestāžu vadītājiem palīdzēs skolēniem iepazīt dažādas nozares un atbilstoši sagatavoties darba gaitām. Mēs vēlamies palīdzēt skolēnam ne vien izvēlēties nākotnes profesiju, bet arī ļaut saprast, kurā darbības jomā, nozarē skolēns vēlas sevi nākotnē pilnvērtīgi realizēt. Ēnu diena iedvesmo skolēnus sasniegt augstāko rezultātu iecerētajā darbības jomā!”

Šajā dienā «ēnot» skolēniem tiek piedāvāts arī Jelgavas pašvaldībā, tās iestādēs, aģentūrās un vairākās citās pilsētas organizācijās, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU). Skolēni, kuri vēlas «ēnot» pašvaldībā, aicināti pieteikties līdz 11. februārim, organizācijās – līdz 8. februārim, bet LLU – līdz 10. februārim.

Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors informē, ka skolēni, kuri vēlas «ēnot» kādu pašvaldības darbinieku, var pieteikties Ēnu dienai personīgi Jelgavas pilsētas pašvaldības Informācijas aģentūrā, Lielajā ielā 11, pa tālruni 63005522, 63005558 vai elektroniski, rakstot uz e-pastu: prese@dome.jelgava.lv. Piesakoties jānorāda skolēna vārds, skola un klase, kontakttālrunis un kādas jomas speciālistu vēlas «ēnot».

Ar «ēnojamo» sarakstu skolēni var iepazīties Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldes mājas lapā www.sib.jelgava.lv sadaļā «Jaunieši», apakšsadaļā «Karjeras nedēļa 2011». Šeit pieteikties «ēnot» var līdz 8. februārim pa e-pastu: jelena.grisle@dome.jelgava.lv vai pa tālruni 63022724, 27842165. Piesakoties jānorāda skolēna vārds, skola un klase, kā arī kontakttālrunis un kādas jomas speciālistu vēlas ēnot.

Jāpiebilst, ka kļūt par «ēnu» 16. februārī piedāvā arī LLU mācībspēki un studenti. Lai «ēnotu» studentus vai kādu LLU darbinieku, skolēniem iepriekš jāpiesakās pie LLU Sabiedrisko attiecību daļas speciālistes Indras Graudiņas pa tālruni 63028951 vai rakstot uz e-pastu: informacija@llu.lv.

(Avots: Jelgavas Vēstnesis. JAL mājas lapa)

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.