Apsveicam!!!

Apsveicam Dārtu Apsīti  un Elīzu Barkāni (10.kom)  ar iegūto 2.vietu Jāņa Bisenieka fonda konkursā. Viņas rakstīja  eseu par kafejnīcas «Hercogs» līdzīpašnieku un šefpavāru Andri Rūmīti.  Trešo vietu ieguva Sigita Ragucka-Ragovska (10.kom) , kas rakstīja  eseju par aģentūras «Kultūra» direktoru Mintautu Buškevicu. Atzinību ieguva Edgars Labors (11.kom) un Jēkabs Dambergs (11.kom).

Jelgavā noslēdzies gadskārtējais, nu jau sestais, izcilā Zemgales uzņēmēja un sabiedriskā darbinieka Jāņa Bisenieka piemiņas fonda, kura dibinātājos, pirms vairāk nekā pieciem gadiem, bija arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), organizētais Jāņa Bisenieka gara mantinieku konkurss.  Konkursa nolūks ir saglabāt Jāņa Bisenieka piemiņu, apzināt viņa veiksmīgās saimnieciskās un sabiedriskās darbības atstāto mantojumu, veicināt mūsdienu uzņēmēju un sabiedriski aktīvu cilvēku ieguldījumu mecenātisma un Zemgales ekonomikas attīstībā. Tādējādi konkursā fonda valdes izveidota komisija vērtēja gan pretendenta pieteicēja sagatavoto aprakstu – eseju, gan paša pretendenta paveikto uzņēmējdarbībā un sabiedriskajā dzīvē.

Vērtējot konkursam iesniegtos darbus J.Bisenieka fonda žūrijas komisijas priekšsēdētājs Voldemārs Strīķis īpaši uzteic S.Purviņas veikumu. Viņa esejas pirmajai daļai – aprakstam par J.Bisenieka devumu – pievienojusi pašas atrastus vairākus viņa izdotās avīzes numurus.

Par otru labāko darbu tika atzīts Dārtas Apsītes un Elīzes Barkānes eseja par kafejnīcas «Hercogs» līdzīpašnieku un šefpavāru Andri Rūmīti, bet par trešo –  Sigitas Raguckas-Ragovskas eseja par aģentūras «Kultūra» direktoru Mintautu Buškevicu.

«Šajā konkursā piedalīties mani pamudināja skolotāji, un patiesībā tas bija ļoti interesants process, jo ļoti daudzi fakti, rakstot eseju par Bisenieku, man līdz šim nebija zināmi. Kad vajadzēja izraudzīties uzņēmēju, kura devums līdzinātos Bisenieka veikumam, nolēmu uzrunāt «Igates» valdes priekšsēdētāju Māri Peilānu. Rakstot par viņu, viņa skatījumu uz dzīvi un uzņēmējdarbību, uz daudzām lietām paskatījos no citas puses. Un svarīgākais, ko sapratu, – arī ekonomiskajā krīzē nekas neapstājas, ja cilvēks vēlas strādāt,» tā Spīdolas ģimnāzijas 11. klases skolnieks Jēkabs Dambergs.

Jelgavas Latviešu biedrības īpašo balvu saņēma uzņēmēja D.Kurzemniece.

«Jelgava un Zemgale ir ne tikai maizes klēts, bet arī labo ideju un cilvēku «klēts». Lai sākam cienīt sevi un cilvēkus mums apkārt, lai beidzot sākam lepoties ar to, ko darām,» tā Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.