Draudzīgā aicinājuma balva!!!

Šā gada 20.septembrī, plkst.15.00 Latvijas Nacionālajā operā noslēguma ceremonijā tika pasniegtas “Draudzīgā aicinājuma balvas” tām Latvijas skolām, kas desmit gadu laikā ceļojošo “Draudzīgā aicinājuma balvu” ieguvušas visbiežāk. Līdz ar to balvas pasniegšana, kas 2000.gadā tika iedibināta uz desmit gadiem un tika pasniegta par sasniegumiem valsts olimpiādēs un konkursos, noslēgusies.

CIMG2136_labots

“Draudzīgā aicinājuma” balvu pasniegšanas ceremonijā pirmo vietu un Lielās Pūces balvu saņēma: lauku skolu nominācijā – Jaunsilavas pamatskola, pilsētu skolu nominācija – Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija un ŗepublikānisko skolu konkurencē – Rīgas Valsts 1.ģimnāzija.

Gandarījuma balvas jeb metālmākslinieka Jāņa Martinsona veidotie Globusi tika pasniegti ceturtās līdz sestās vietas ieguvējām, tai skaitā Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai.

Apkopojot 10 gados sasniegtos rezultātus, Spīdolas ģimnāzija ieguvusi augsto 6.vietu. Īpaši veiksmīgi skolēni startējuši valsts olimpiādēs un konkursos pēdējos piecus gadus. Visaugstāko vietu skola saniedza 2005.gadā, kad atradās 3. vietā, tūlīt aiz Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Daugavpils krievu vidusskolas-liceja  un saņēma Mazo Pūci.

Vislielākā pateicība par skolēnu sasniegumiem jāsaka skolotājām Intai Jorniņai, Gunitai Smiltānei, Dacei Lejējai, Daigai Krišānei, Ilzei Vilkārsei, kuru skolēni šajos gados guvuši visvairāk godalgotas vietas gan mācību priekšmatu olimpiādēs, gan Zinātniskajās konferencēs, gan biznesa plānu un Skolēnu Mācību firmu konkursos.

Iztaujāts par turpmākajiem plāniem, “Draudzīgā aicinājuma fonda” priekšsēdētājs Jānis Edele aģentūrai LETA atzina, ka balvu piešķiršanu plānots turpināt, tomēr tā vairs nebūs ceļojošā balva. Tiks mainīti kritēriji, pēc kuriem balva tiks piešķirta, un, visticamāk, tiks mainīts arī balvas veidols.

“Balvas ideja ir tiekšanās pēc zvaigznēm,” tēlaini piebilst Edele. Ja līdz šim balva tika piešķirta par tiekšanos pēc augstākiem sasniegumiem ārpusstundu darbā, tad patlaban plānots kritērijus mainīt un apbalvojumus piešķirt pēc labākajiem centralizēto eksāmenu rezultātiem.

Rakstā izmantoti materiāli no http://www.jelgava24.lv/

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.