ASV vēstnieces vizīte mūsu skolā

vestniece 22.aprīlī, atzīmējot Starptautisko Zemes dienu, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā viesojās ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere. Viņa ne vien uzstājās ar lekciju par vides jautājumiem, bet skolas pagalmā kopā ar Jelgavas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu iestādīja divus kokus – sarkanās kļavas.

Lekcijā ASV vēstniece un Spīdolas ģimnāzijas skolēni pārrunāja dažādus ar vidi, tās kopšanu un aizsardzību saistītus jautājumus. Ģimnāzijas audzēknis Otto Tabūns norāda, ka interesanta tēma bija par atjaunojamo enerģiju, tomēr visvairāk viņam patika tas, ka vēstniece ne tikai stāstīja, bet arī pati uzdeva jautājumus, tādējādi skolēnus iesaistot diskusijā.
«Viena lieta ir šos vides jautājumus pārrunāt ar klasesbiedriem, draugiem, ģimeni. Pārsvarā mūsu viedokļi sakrīt, jo visi dzīvojam Latvijā. Tāpēc man visvairāk patika iespēja uzzināt vēstnieces viedokli – ASV tomēr ir viena no pasaules vadošajām valstīm, kas ir daudzu ekoloģisko procesu iniciatore,» stāsta 11. klases skolnieks Jānis Tomašūns. Viņu pašu visvairāk interesē problēmas, kas saistītas ar vēlēšanos saglabāt dabu. «Galvenā problēma ir morāle – cilvēki saprot, ka par vidi jārūpējas, tā jākopj, bet nevēlas to darīt, jo tas neietilpst viņu interesēs. Piemēram, lielražotāji nav ieinteresēti ieguldīt līdzekļus ražošanas procesa attīstībā, meklēt dažādus ekoloģiskus risinājumus, ja var iztikt tāpat. Savukārt cilvēki it kā piekrīt idejai par tīru vidi, bet principā paliek vienaldzīgi,» stāsta J.Tomašūns.
Jāpiebilst, ka 22. aprīlī visā pasaulē atzīmē Zemes dienu, kuras ideja ir aicināt cilvēkus kopā veidot drošāku, veselīgāku un tīrāku pasauli un pievērst uzmanību klimata pārmaiņām.
Pēc lekcijas Dž.Gārbere kopā ar Jelgavas mēru A.Rāviņu skolas pagalmā iestādīja divus kokus – sarkanās kļavas –, bet skolēni sastādīja košumkrūmus.

(publicēts no www.jelgavasvestnesis.lv)

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.