Sveicam konkursa „Mazais biznesmenis” uzvarētājus

Jau pamatskolā jaunieši spēj domāt radoši un inovatīvi, turklāt ar talantu vadīt biznesu! To apņēmusies pierādīt Latvijas lielākā un senākā biznesa izglītības biedrība Junior Achievement – Latvija (JAL) sadarbībā ar Kuldīgas V. Plūdoņa valsts ģimnāziju, rīkojot konkursu 5. – 9. klašu skolniekiem „Mazais Biznesmenis”.

Pasākums norisinājās šā gada 2. aprīlī Kuldīgas V. Plūdoņa valsts ģimnāzijā un tajā piedalījās 60 skolēni no Babītes vidusskolas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Iecavas vidusskolas, Skrundas 1.vidusskolas un Kuldīgas V.Plūdoņa valsts ģimnāzijas. Konkurss „Mazais biznesmenis” ir pirmais solis ceļā uz veiksmīgas Skolēnu mācību firmas dibināšanu (SMF) vidusskolā.

Konkursa laikā skolēni prezentēja savu biznesa ideju Kuldīgas uzņēmumu vadītājiem un SEB bankas pārstāvjiem, stāstot par savu mācību firmu un pārliecinot klātesošos par savas idejas unikalitāti un nozīmi. Tika organizēts JAL partnera SEB bankas konkurss jaunajiem uzņēmējiem, kura ietvaros skolēniem bija iespēja izzināt banku sektora darbības nozīmi un iegūt vērtīgu informāciju par komercbankas piedāvātiem pakalpojumiem.

Uzdevumu risinātāju grupā: 04

1.vieta- Signe Lagzdiņa, Elizabete Auniņa, Dārta Apsīte, Elīza Barkāne

4.vieta- Lidija Avotiņa, Kristīne Lejniece, Maija Rozenfelde, Santa Zarečņeva

7.vieta- Dagnija Skapste, Katrīna Rimševica, Linda Knāviņa, Signe Eglīte

Pavisam darbus iesniedza 11 komandas

SMF grupā:

1.vieta – Darelī  /Dārta Apsīte, Elīza Barkāne/

02 03

2.vieta- „AMG” Guntis Zondaks,  Mārcis Grundulis, Artūrs Rudavs

01

3.vieta  „Sweet” Kristens Kuļevskis, Armands Švītiņš, Anrijs Tukulis

05

Pavisam piedalījās 9 skolēnu mācību firmas no Spīdolas ģimnāzijas un 2 no Iecavas vidusskolas.

Konkursa ietvaros divas komandas no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas: SMF Dareli, kas ražo inovatīvas, kašņās stikla vitrīnas un SMF AMG, kas ražo dažādus līdz šim Latvijā neredzētus aksesuārus no patronu čaulītēm, tika izvirzītas dalībai Nacionālajā finālā.

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.